- sestavení jídelníčku na míru, dlouhodobě udržitelné stravovaní
- ketogenní stravování, nebo smíšená strava
ketogenní stravování
Podstatou této diety je, že nutí tělo spalovat tuk, protože se v organismu nachází nízké množství sacharidů. Pokud tělo přestane štěpit sacharidy na energii a místo toho využívá jako náhradní zdroj tuky, nastává metabolický jev zvaný ketóza. Proces, během kterého se tělo pomalu dostává do tohoto stavu, nazýváme ketogeneze. Podstatou ketózy je tvorba ketonů, organických sloučenin, které v malém množství slouží jako náhrada cukrů.
smíšené stravování
Povoluje všechno jídlo. Jedná se o stravování, které je nejběžnější, a které nemá žádná pravidla. Veškerá jídla přijímáme s mírou, ale zaměřujeme se hlavně na zdravé potraviny a občasně si dopřejeme něco nezdravějšího.